MORRO SARTORIALE in sveže ideje pomladi

  1. Vrnitev priljubljenih klasičnih kosov

Zelo priljubljena kosa pomladne mode 2023 sta klasična srajca in enostavna »slip« obleka, ki je bila zelo priljubljena v 90tih letih. Ta dva enostavna oblačilna kosa lahko kombiniramo na več različnih stilskih načinov, z bolj elegantnimi ali vsakdanjimi kosi.

Najbolj elegantne modne kombinacije ostajajo v čistih niansah bele in črne. Za bolj pogumne pa je na voljo velika izbira pomladno-poletnih dramatičnih barv, ki vnesejo v sivino vsakdana nadvse živahno osebno noto.

2. Dramatičnost barv in silhuet

V obliki krojev se pojavlja dramatičnost v obliki pretiravanja, bodisi v dimenzijskem poudarjanju atributov kroja-npr. podaljšana ramena, široke oz. podaljšane hlačnice, oversize obleke in suknjiči, maxi oz. mini krila. Dramatičnost znotraj barvne lestvice pa pripisujemo uporabi svežih in žarečih barv, ki se med seboj lahko tudi nadvse simpatično kombinirajo. Zelo trendni rdeči se pridružujejo koralna, mango oranžna, sončna rumena, eksotična zelena, pa tudi zračna in električna modra, vijola in pink.

Najbolj drzni modni navdušenci lahko kombinirajo vsaj dve izmed naštetih nians in privabljanje pogledov je zagotovljeno.

3. Rdeča: »Cherry Tomato« kot absolutni »must have«

V novo pomladno sezono vstopamo s pozitivnimi barvami, ki prinašajo svežo in nadvse karizmatično energijo. Med najbolj priljubljenimi barvami sezone pomlad/poletje 2023 so različni odtenki žareče rdeče, ki se jih lahko uspešno kombinira tudi v kombinaciji z bolj drznimi, že prej omenjenimi barvnimi niansami sezone. Če želite ujeti najbolj trendni odtenek rdeče, pa v svojih modnih kombinacijah uporabite vsaj za kanček barvitosti odtenka t.i. »Cherry Tomato«. Opredeljena je kot »vabljiva barva, ki kar kliče po pozornosti«.

4. Mladostni denim v različnih unikatnih različicah

Glede na to, kar je bilo že videno na zadnjih modnih revijah jesensko-zimske sezone, pa tudi na ulicah, ostaja denim v svojih najbolj razigranih različicah, še vedno zelo »in«.

Različni stili denim hlač, od širokih do spuščenih, natrganih in dekoriranih z unikatnimi dodatki. Jakne oprijetnih, pa tudi oversize krojev, pogosto »okrašene« z nadvse različnimi dodatki-od vezenin, kombiniranih tkanin, do pisanih potiskov in celo elegantne čipke. Pogosto po načelu »več je več«. Izraznost v vseh možnih pogledih.

Absolutni »must have« denim oblačilni kos sezone P/P 2023 : Denim stezniki

Medtem ko so denim hlače in blajzerji že nekaj časa zelo priljubljeni oblačilni kos tako v vsakdanjih kot tudi bolj elegantnih različicah, pa je trend pomladno/poletne sezone denim steznik. Sam steznik je našel svoje mesto pri modnih navdušenkah že približno 3 leta nazaj, ko se je njegova priljubljenost spet povečala. Letošnjo pomladno sezono pa se pojavlja tudi v svoji različici iz denima. Sodeč po predstavitvah na modnih pistah, so tudi najbolj ikonične modne hiše predstavile ta oblačilni kos kot zelo uporaben v toplejšem delu leta, ki prihaja.

5. Najbolj trendi vrhnja oblačila pomladi 2023

Že nekaj let nepogrešljiv ženski vrhnji oblačilni kos pomladi je klasični »trenčkot«.

Ta praktični in vsestransko uporaben prehodni plašč se v svojih enobarvnih različicah prilega praktično vsakemu videzu in slogu. So pa v prihajajoči P&P sezoni v skladu z barvito drznostjo priljubljene tudi njegove bolj živahne različice v izrazitih barvah ali celo potiskih. Pri slednjih naj omenimo, da so precej sezonsko-barvno navdahnjeni in zatorej se jih tudi hitreje naveličamo. Barvna klasika v kamelji bež, mornarsko modri, sivi ali črni barvi pa bo dopolnjevala vaš osebni slog na precej bolj subtilen način.

Poleg trenč plašča je absolutni hit sezone tudi ohlapni kašmir plašč v barvnih variacijah bež, svetla terakota ali barva kave.


Foto viri: Depositphotos, Pinterest, spletni mediji

Leave a comment