MODNI TRENDI POMLADI 2022 PREHODNI PLAŠČ ZANJ & ZANJO

Vsesplošnemu družbenemu dogajanju navkljub, nam vsako leto postreže z novimi stilskimi idejami in modnimi trendi, ki popestrijo tako modne piste kot ulice oziroma mesta, kjer lahko izrazimo svoj individualni modni slog.

Da boste tako kot mi karseda ažurno obveščeni o najbolj aktualnih modnih kosih oziroma kombinacijah pomladne sezone 2022, vam posredujemo nekaj nam najljubših trendov na področju pomladnih plaščev.  

POMLADNO UDOBJE IN TOPLINA ZANJ

1. Prehodni plašči v najbolj žareči barvi pomladi

Rdeča barva v vseh svojih različicah je že nekaj časa stalnica tako na modnih pistah kot v vsakdanji uporabni modi. Svoje pomembno mesto je našla tudi na področju moških oblačil, tudi plaščev. Za razliko od izrazito zimske sezone, ko je zaradi topline in izolacijskih lastnosti najbolj primerna različica iz volnene tkanine, pa je za prehodni pomladni čas primerna tudi kakšna lažja tekstilna različica. Zagotovo je to plašč, primeren za bolj opazen modni nastop.

2. Moški prehodni plašč kroja halje na zavezovanje.

Moška različica plašča, ki je zelo udobnega kroja in se poleg klasičnega načina zapenja s snemljivim pasom. Le-ta doda plašču malo bolj »telirano« formo in izgled »udobne domače halje«. Ta slog plašča je lahko izdelan v različnih variacijah materiala, od tople kosmatene tkanine do umetnega usnja. Osnovni kroj omogoča toplo udobje in nadvse moden videz. Bolj »klasičen« izgled dobi v različici iz mehke volnene tkanine.

3. Moški prehodni plašč s širokimi-poudarjenimi rameni.

Kroj plašča, ki pusti malce »retro« modni vtis, a je nadvse udoben in trendovski. Pristaja določenim stilom postave in ni najbolj »klasičnega« izgleda. Moden v različnih izvedbah materiala, predvsem dobro pa zaradi togosti tkanine funkcionira v variaciji iz umetnega usnja. Če je drzen v barvi, še toliko bolje. Verjetno pa bo zanimiv predvsem za ultimativne modne navdušence.

4. Plašč puhovka.

Za hladno pomlad oziroma podaljšek zimske sezone je plašč puhovka idealen. Udobje in maksimalna toplina sta pri tej različici vrhnjega oblačila nedvomno zagotovljena. Ti po svojem zunanjem izgledu bolj športni oziroma gorniški kosi vrhnjih oblačil so svojo priljubljenost na modni pisti pridobili s pojavom t.i. »Gorpcore« estetike, ki temelji na zunanji funkcionalnosti.

Foto viri: Depositphotos, Pinterest, spletni mediji
POMLADNO UDOBJE IN TOPLINA ZANJO

1. Neminljiva »klasika«-trenč

Večno modni in praktično uporabni skoraj vsako sezono. V vseh možnih barvnih različicah in izvedenkah materialov, od vodo-odbojnih tkanin do mehkih volnenih tkanin. Letos najbolj uporaben v klasičnih monokromatskih odtenkih, ki so praktične za barvne kombinacije z ostalimi barvnimi niansami. Bež, kamelja in temno modra so stalnica tako na modnih pistah kot na ulicah. Letos zelo priljubljena rdeča bo pomenila opaznost in drznost. Elegantni pasteli v priljubljenih »nude« odtenkih roza, bež in barve bele kave pa bodo z vidika trajnosti uporabe kot tudi stilskih kombinacij zagotovo nadvse »in« izbira.

2. Barvita pomlad

Pri ženskih vrhnjih oblačilih pomladi je pomemben vidik barva. V trendu so tako izrazite in vpadljive barve, kot so limonska rumena, žareča modra, vijolična in rdeča, kot tudi subtilni pasteli. Prej omenjene žareče barve bodo spomladanskemu videzu dodale spektakularni izraz, pastelni toni pa subtilnost in dovršeno modno usklajenost.

Kroji pomladnih barv so zaradi prej omenjenih barvnih nians, ki so same po sebi že dovolj »polne«, enostavnejši. Gre za trenč variacije, enoredne in dvoredne plašče ravnih in razširjenih krojev ter različnih dolžin.

3. Kreativnost v potiskih

K spektakularnemu izrazu na področju oblačilne kulture poleg izrazitih barv lahko pripomorejo tudi različni potiski na tkaninah. Letos je ta izrazna dopolnitev še posebej vidna v obliki cvetličnih motivov na pomladnih plaščih in prehodnih trenčih. S tiski, kot so cvetje, pike in črte, lahko zelo lepo dopolnimo različne enobarvne oblačilne kombinacije. Mi smo za.

4. Izraznost v materialih

Vrhunska tkanina je »in«. Za izdelavo kvalitetnih oblačilnih kosov je zelo pomemben atribut poleg udobnega kroja tudi kvalitetna tkanina. Med najbolj priljubljenimi materiali, iz katerih so izdelana vrhnja oblačila letošnje pomladne sezone, bodo usnje, kašmir, semiš in denim. Sledijo tudi posebne športno-tehnične tkanine z različnimi apreturami, kot so vodoodbojne apreture in apreture za lesk. Odvisno od samega stila oblačila, izberite tkanino, ki vam bo nudila maksimalno udobje in prijeten občutek pri nošenju. Tkanine iz naravnih materialov so vedno »in«.

Foto viri: Depositphotos, Pinterest, spletni mediji

Leave a comment