MORRO SARTORIALE in pomladna svežina na področju ženske mode

Večna klasika v svojih edinstvenih variacijah: TRENČ PLAŠČ

Trenč plašč je oblačilni kos, ki ima zelo bogato modno zgodovino. Je klasični modni kos, ki še nikoli ni šel popolnoma iz mode. Preprosto je to vrhnje oblačilo kos, ki ga mora imeti vsaka ženska v svoji omari, pa najsi gre za ljubiteljico klasike ali zvesto sledilko modnih trendov.


V nadvse raznolikih variacijah materialov oziroma barvnih nians se ženski trenč poda nadvse različnim modnim stilom in kombinacijam. Trenč, izdelan iz vrhunskih materialov in odlično krojen, je večni kos, ki ne glede na spreminjajoče se modne trende v svoji osnovni formi ostaja enak. Edinstvenega pa ga naredijo specifični detajli izdelave in unikatna izbira tkanine.

Trenč plašč, ki bo več ali manj nošen na področju ženske poslovne mode, je navadno izdelan iz kvalitetnih naravnih materialov in ohranja bolj nevtralne barvne nianse. Trendovski trenč plašč pa je bolj drzen in dopušča nešteto različnih variacij na že obstoječo klasiko.

Priljubljenost trenč plašča se je skozi vso modno zgodovino ohranila tudi zaradi dejstva, da gre za oblačilni kos, ki lepo poudari postavo oziroma hkrati skrije njene morebitne pomankljivosti. Pravilno krojen trenč namreč zelo prefinjeno poudari silhueto ženskega pasu, hkrati pa s svojimi detajli izdelave doda videzu nekaj dramatične elegance.

Za trenč lahko rečemo, da je oblačilni kos, ki ga odlikuje univerzalna uporabnost. Zelo lepo ga opredeli izraz: »eleganca v eni potezi«. Oblečeni v trenč smo namreč urejeni in elegantni ne glede na to, ali pod njim oblečemo hlačni kostim ali pa se t.i. trenčkot pridruži k bolj ležerni kombinaciji jeans hlač s trendovsko T-majico.

Če kvalitetnega trenč plašča še vedno nimate v svoji omari, pa naj bo to tisti »must have« oblačilni kos, ki ga v prihodnje preprosto morate imeti. P.s. Svojo barvno različico in variacijo dolžine trenča pa izberite glede na svojo višino oziroma tip postave, da bo nakup tega večnega kosa tudi z vidika trajnostne uporabe kar najbolj smotrn.

Foto viri: Depositphotos, Pinterest, spletni mediji

Leave a comment