MORRO SARTORIALE: ZNANILEC POMLADI IN SVEŽIH MODNIH IDEJ

Modna svežina na področju moške mode Pomlad/Poletje 2020

Prihaja toplejši del leta, ki s seboj prinese svežino tudi na področju moške mode. Naj omenimo nekaj najopaznejših stilskih nasvetov za izbiro oblačilnih kosov, v katerih boste pritegnili kar največ pogledov in stilske prefinjenosti tako na delovnem mestu kot na družabnih dogodkih.

Enobarvne obleke

Moški modni trendi 2020 za pomlad/poletje napovedujejo, da lahko klasične temne stile enobarvnih moških oblek zamenjate za bolj drzne barvne različice. Prihajajo obleke v vseh možnih barvah, s katerimi boste izstopili iz množice povprečja. Pri izbiri obleke veliko pozornost namenite kvaliteti tkanine, ki je po možnosti izdelana iz naravnih materialov in nudi maksimalno udobje nošenja tudi pri višjih temperaturah. Morro priporoča lahne in zračne tkanine iz 100% volne, ki so v toplejših (zlasti poletnih) mesecih po gramaturi lažje od celoletnih oziroma zimskih volnenih tkanin. Za posebne priložnosti ali če imate željo po večjem lesku tkanine, se volni lahko v premium mešanici pridruži svila. Navadno gre za mešanice volne z 25% ali 35% svile, ki daje tkanini gladkost in prefinjen lesk na površini.
P.s. Bodite pogumni pri izbiri barvne nianse tkanine.

Črtaste obleke

Letos zelo zaželene so obleke iz kvalitetnih tkanin s črtami, ki nosijo pridih glamurja preteklih obdobij. Klasičen model, ki pa vseeno deluje veliko zanimiveje kot enobarvna črna obleka. Na področju konzervativnejše poslovne mode so bolj varna izbira temnejši odtenki tkanin s svetlimi črtami, kot je črna, grafit siva in temno modra. Za sproščenejši, mladostnejši videz, se lahko oblečete v črtasto obleko barvitih, živahnejših odtenkov. Zelo eleganten videz lahko ustvarite tudi s kombinacijo črtastega suknjiča in enobarvnih hlač. P.s. Tovrstnim stilskim kombinacijam se namesto enorednih suknjičev zelo podajo dvoredno krojeni suknjiči.

Klasični elegantni brezrokavniki (telovniki)

Tudi v letu 2020 bodo moški brezrokavniki prava modna uspešnica! Variacije telovnikov so različne, od enorednih in dvorednih, izdelanih z ovratnikom ali brez. Lahko jih nosite kot kombinacijo k obleki, pod suknjičem. Ta videz je običajno bolj svečan, visoko posloven oziroma namenjen nošenju ob priložnostih posebnejših pomenov, kot so poroke ipd. P.s. Zelo izvirno se telovnik lahko nosi tudi kot samostojen oblačilni kos k hlačam, pod njim pa si (odvisno od priložnosti) oblecite stilsko usklajeno srajco oziroma puli.

Pisane srajce s tropskimi oziroma rožnatimi potiski

Za bolj sproščene poslovne »outfite«, »casual Friday« oblačilne videze ali za tiste malo bolj drzne modne navdušence, pa še namig za izbiro letos zelo trendovskega stila srajce. V toplejših mesecih bodo popolna izbira srajce z zanimivimi tropskimi oziroma rožastimi vzorci, s katerimi bo izstopal vsak prej omenjeni oblačilni slog. P.s. Pisana tropska srajca bo zelo udobna in hkrati opazna modna izbira za poslovno sproščene petke, večerna potepanja po mestu ali obmorske promenade. Slog, ki privablja poglede.

Foto viri: Depositphotos, Pinterest, spletni mediji @bloggersB

Leave a comment