MORRO – Sodoben krojač na tradicionalen način se širi

Tik pred božično-novoletnimi prazniki se je v prvem nadstropju murskosoboškega BTC, odvil nadvse prijeten dogodek. Po odprtju showrooma v Kristalni palači BTC Ljubljana pred tremi leti, so sedaj tudi v prekmurski prestolnici namenu predali domačo blagovno znamko, prodajalno in “šivalnico” oblačil po meri – Morro Sartoriale. Izbrana družba številnih gostov od blizu in daleč se je lahko prepričala, da je Murska Sobota ter celo Pomurje in Štajerska z okolico dobila nekaj posebnega. Mnogi, ki cenijo žensko in moško modo najvišje kakovosti, so se že na prvi pogled zapeljali v svet po meri ukrojenih moških in ženskih oblačil. Oblačila Morro Sartoriale so v celoti narejena v Sloveniji, natančneje nedaleč od Murske Sobote, v Gornjih Petrovcih na Goričkem. Ukrojena so tako, da se popolnoma prilegajo telesu naročnika in so izpoved posameznikove osebnosti, saj vsak posameznik svoje oblačilo ustvarja skupaj z vrhunskimi strokovnjaki slovenskega podjetja Moda Mi&lan d.o.o., čigar direktor je Milan Mörec.

1

Na družabnem dogodku so prisotne pozdravili direktor BTC Murska Sobota, Mitja Horvat, župan Gornjih Petrovcev, kjer stoji tovarna Moda Mi&lan s 151 zaposlenimi, Franc Šlihthuber, župan Murske Sobote Aleksander Jevšek, slovenski raper Boštjan Čukur (6pack Čukur), ki je poleg Jana Plestenjaka, Tadeje Ternar, Alfija Nipiča, manekena Domna Dobravca in manekenke Anamarije Avbelj.., eden izmed obrazov blagovne znamke. Med znanimi slovenskimi obrazi, ki so naklonjeni blagovni znamki Morro Sartoriale, so še: glasbenik Magnifico, Ansambel Saša Avsenika, smučarski skakalec Domen Prevc, fotograf Arne Hodalič, košarkarska legenda Ivo Daneu in mnogi drugi.

Zbrane je nagovoril tudi direktor Milan Mörec, ki je izrazil zadovoljstvo, da njegovim kakovostnim izdelkom, kjer je praktično vsak kos unikat, dobro kaže, ne le v Ljubljani, temveč tudi doma. V podjetju, ki že od leta 2014 skrbi za modno estetiko in zadovoljstvo naročnikov s šivanjem oblačil po meri, se povsem strinjajo, da obleka naredi človeka. G. Mörec je poudaril, da je stil vse bolj povezan s kakovostjo oblačil in dobrim počutjem, zato se v podjetju posvečajo naravnim, zdravim materialom in tkaninam, dovršenosti izdelave oblačil in strokovnemu svetovanju strankam. In prav to se bo ob novem dogajalo tudi v Murski Soboti, kjer so odprli svoj drugi »showroom«, ki je namenjen prodaji oblačil po meri blagovne znamke Morro Sartoriale za zahtevne individualne stranke ter logistiko delovnih oblačil, kjer se odvija odvzem mer ter prevzem končnih oblačil.

3

2

Nenazadnje, a najbolj pomembno vprašanje, pa je: zakaj obiskati Morro Sartoriale na eni od omenjenih dveh lokacij v Sloveniji?

Bistveni kosi vsake omare, ujeti v klasičen in brezčasen dizajn, ki je udoben in pristaja prav vsakemu, veljajo za dobro modno naložbo. Kosi, ki so preživeli desetletja in se niso uklonili pod težo hitro spreminjajočih trendov, s seboj nosijo čustva, nostalgijo, privlačnost in luksuz, a tudi pridih inovativnosti in prihodnosti, zaradi katerega bo oblačilo vedno zaželjeno in nikoli ne bo v resnici doživelo svojega konca. Morro Sartoriale črpa manufakturno znanje iz tradicije slovenskega krojaštva in pri izdelavi ne ubira bližnjic. Odlikujejo ga najboljši materiali, pozornost detajlom ter prilagoditev uporabniku s popolno personalizacijo oblačil. Bodite unikatni, bodite po svoji meri po Morro Sartoriale.

4