MORRO in ona-on.com skupaj v misiji Sanjska poroka!

MORRO in ona-on.com skupaj v misiji Sanjska poroka!
 1
Morro Sartoriale je za Sanjsko ona-on.com poroko za ženina Braneta po meri izdelal vrhunsko  poročno obleko. Obleko po meri in željah mladoporočenca, ki odraža njegov edinstveni slog in
mu je po svojih karakteristikah pisana na kožo.
 
Mateja in Borut: »Spoznala sva se na ona-on.com in nato 5.maja kot zmagovalca v natečaju na lepo pomladno soboto izrekla svoj DA!«
 
Poročni dan je eden izmed najlepših trenutkov v življenju para. Številne nitke sreče, ljubezni, prijateljstva ter medsebojnega razumevanja se vpletejo v tkanino prijetnega skupnega življenja. Za ohranitev lepih spominov na ta dan nič ne sme biti prepuščeno naključju. Tudi izbira obleke ne. Zato v salonu Morro veliko pozornost posvečamo prav izdelavi moških poročnih oblek.
 
2
Kako poteka izbira in izdelava obleke po meri za enega najpomembnejših dni v življenju, si preberite v naslednjih vrsticah.
 
Začetni pogovor oziroma svetovanje.
 
Izdelava obleke po meri se najprej prične s pogovorom. Preko razgovora s stranko ugotovimo, kakšne so njegove želje glede karakteristike obleke, kroja, materiala in nenazadnje samega estetskega izgleda obleke. Nemalokrat se stranka na obisk salona pripravi s kakšno inspiracijsko fotografijo obleke, da na podlagi vizuelnega vtisa lažje določimo karakteristike obleke, ki bo izdelana po strankinih telesnih merah in željah. Sicer imamo v salonu Morro tudi lepo število že izdelanih vzorčnih modelov moških oblek, ki nam pomagajo najti ustrezno zgodbo za vsako stranko posebej. Če stranka še ni odločena, kaj dejansko si želi, ji pomagamo z našimi stilskimi nasveti in skupaj določimo primeren kroj in barvo.
 
Gospod Brane, naš Ona-On mladoporočenec, je imel na začetku pogovora že kar precej izdelane želje glede same barve obleke. S sabo pa je prinesel tudi že izdelano poročno obutev po meri, ki je s svojim edinstvenim odtenkom služila kot pomoč pri iskanju ustreznega odtenka oziroma strukture osnovnega materiala, sive volnene tkanine. Nato smo ob pomoči naših vzorčnih modelov in ob upoštevanju želja stranke po elegantnem slogu skupaj dorekli primeren kroj obleke in le-tega nadgradili z unikatnimi detajli.
 
Odvzem mer.
Izboru materialov sledi odvzem mer stranke. Pri tem upoštevamo sam kroj obleke ter karakteristike samega materiala (osnovne tkanine). Zelo pomembne so tudi želje stranke, ki jih upoštevamo pri izdelavi obleke. Na primer ožji kroj v predelu pasu, ožji kroj hlač na dolžini, posebna oblika žepov, AMF šivi in številne druge posebnosti, ki naredijo obleko po meri edinstveno in blizu tistemu, ki jo nato z veseljem nosi.
 
 
3
Prvo pomerjanje.
 
Obleka na prvem pomerjanju je še nedokončana. Na njej še ni prišite podloge, ni še gumbov. »Probno« obleko se pomeri, krojač pa skrbno preveri, če se obleka popolnoma prilega oziroma se morebitne korekture v zvezi s prileganjem na obleki označi v oblečenem stanju. Še enkrat se pregleda vse detajle, potem pa gre obleka v končno izdelavo.
 
Naš mladoporočenec Brane je izbral sivo smoking obleko s šal ovratnikom. Za dosego bolj svečanega izgleda smo se odločili za kombinacijo kontrastnih detajlov sive osnovne tkanine s črno saten tkanino. Črna saten fazona, saten obrobljene žepne letvice ter gumbi so sicer na prvi pogled barvno malce drznejša kombinacija, ki pa nadvse lepo zaokroži celoten stajling z belo srajco, lesenim metuljčkom in čevlji ter pasom v oranžno-rjavem odtenku.
Že na prvem pomerjanju je bilo jasno, da smo skupaj izbrali zelo ustrezen tip obleke, saj je že »probna« obleka tako barvno kot konstrukcijsko Branetu zelo lepo pristajala. Brane je potrdil, da se v njej tudi zelo dobro počuti. Udobje je pri obleki po meri namreč ena ključnih karakteristik oziroma prioritet.
 
 
 
45
Končno pomerjanje oziroma prevzem izdelanega oblačila.
 
Končno pomerjanje navadno pomeni tudi prevzem zgotovljene obleke po meri.
Seveda pa se ob tej priložnosti lahko po želji priredi še kakšno malenkost, saj je tudi takrat zraven krojač.
 
Brane je bil s svojo izdelano obleko po meri zelo zadovoljen. Končno pomerjanje smo izvedli z vsemi pripadajočimi dodatki, srajco in obutvijo, ter še enkrat v celoti preverili, ali je celotna oprava privlačna in ujemajoča-se za tako poseben dan. Nad videnim kot tudi nad »modelom« samim smo bili navdušeni, saj je obleka po meri vedno odraz tistega, ki jo nosi. Če je izdelana v skladu z njegovimi željami in osebnostjo, je to lahko le popolna kombinacija.
 
 6
Za zaključek pa še Morro nasvet za vse ženine in gospode, ki iščejo pravo obleko:
 
Obleka po meri naj bo odraz Vaše edinstvene osebnosti. Naj bo osebna izpoved pripadnosti.
Lahko je zelo posebna, če si dovolite poudariti, kar je najlepšega na Vaši silhueti. Izberite odlično tkanino v barvi, ki Vam je najljubša ali Vam najbolj pristaja. Pozorni bodite na vsak detajl obleke, ki bo dodal »piko na i« celotni podobi. Če niste popolnoma prepričani, kaj si želite in kaj Vam najbolj pristaja, pa se prepustite svetovanju izurjenega stilista, ki Vam bo s kančkom dobronamernega kritičnega očesa pomagal izbrati pravo obleko po Vaši meri.
Za Morro je pomembna tako perfektna funkcionalnost kot čustvena estetika. Obleka za tako posebno priložnost pa zahteva odličnost v procesu izdelave kot v vseh detajlih. Le-ti so pomembni, da opazimo razliko med tipanjem in čutenjem, med uporabo in uspehom.
7