Morro kolekcija Light na LJ FW 2017

MORRO Sartoriale se je že drugič predstavil na enem najpomembnejših modnih dogodkov v Sloveniji – Ljubljana Fashion Weeku, ki je potekal od 29. do 31. marca 2017 na Ljubljanskem gradu.
Oblikovalaka Tatjana Kalamar Morales se je s kolekcijo Light predstavila v soboto 30. marca.
Izhodišče za kolekcijo je lahkost dosežena z mehko izdelavo in združevanjem tipičnih elementov v eno oblačilo. Ženske obleke izpeljane iz tradicionalno moških oblačil in moški kosi na način dva v enem. V celoti pa gre pri MORRO vedno za posodabljanje klasičnih silhuet, ki jih oblikovalka kombinira z nepričakovanimi elementi.

Vodilo kolekcije je eleganca in krojaško izročilo, ki pa ju je tokrat preoblikovala v bolj divjo in drzno različico. Opaziti je bilo veliko poigravanja s klasičnimi kosi oblačil in njihovimi elementi, ki je dalo kolekciji razgibanost, svetlobo in lahkotnost. Oblikovalka namreč ostaja zvesta filozofiji znamke, ki se osredotoča na čiste linije, vrhunske tkanine, lahko izdelavo in prijeten občutek ob nošenju. Posebnost znamke ostaja razumevanje ženske in moške mode, ki ju a priori ne razlikuje in zagovarja stališče, da gre na koncu za človeško telo in individualnost, ne za spol ali družbeno vlogo.