Trendi v moški modi za obdobje 2017/2018

V MORRO Sartoriale vedno pazimo, da je naša ponudba krojev in tkanin v koraku s svetom in časom. Imamo to srečo in privilegij, da lahko hodimo na velike mednarodne sejme tkanin, kot je sejem Milano Unica, ki se ga lahko udeležijo le posebej povabljeni strokovnjaki. Naša modna oblikovalka Tatjana Kalamar Morales se je  iz sejma, ki se sicer odvija dvakrat letno, vrnila z naslednjimi ugotovitvami, ki jih z veseljem delimo s svojimi strankami. Tokratni sejem vseh pomembnih proizvajalcev tkanin je potekal pod naslovom ‘Si drznemo misliti in delovati drugače?’

Krojishutterstock_374333935

Modne so obleke z ozkimi fazonami, ki so postavljene višje ob vratu. Nosile se bodo tako karo kot špic fazone. Za radovedne: karo fazona je prerezana pod kotom med 70 in 90 stopinj, špic fazona pa ima prerez tako ozek, da ovratnik na obleki zgleda neprekinjen.

V novi sezoni je pri velikih svetovnih ‘trend setterskih’ blagovnih znamkah opaziti veliko uporabe okrasnih šivov. Le ti dajo obleki občutek ročne izdelave in jo naredijo bolj posebno. Govorimo torej o AMF šivu, ki ga v MORRO Sartoriale na željo naredimo na fazoni, ob žepih na hlačah ali po zamisli stranke.

Opazili smo da v modo in naše omare spet prihajajo daljši suknjiči. V povprečju gre pri moških oblekah za par centimetrov podaljšane sakoje. Hlače pa pri moških oblekah ostajajo ožje.

Barve

003_mollino_a_teheran_ph_erdnaNavdih za barvno paleto ustvarjalci letos jemljejo iz zgodovine – Stari Egipt, pri umetnikih – ruski slikar Kazimir Severinovič Malevič in različnih kulturah –  Teheranska čipka. Na samem sejmu je bilo tako opaziti barve kot je oker, vijolična, gorčično rumena, rdeča, modra, bela, rumena, srebrna, bela, zlata in različni odtenki turkizne.

colors

Ob na videz nenavadnih barvnih kombinacijah, pa ponudniki tkanin vedno poskrbijo za nevtralne materiale, ki jih lahko z modnimi odtenki lažje kombiniramo. Najbolj pogosto uporabljene so tokrat bela, kremno bela, siva, grafitno siva in seveda črna barva.

Pri vzorcih je bil očiten odsotnost kara, ki ga navadno za moško modo vedno poudarjajo.

Tkanine

126_milanounica_ph_erdna2Nosile se bodo lahke, mehke in zračne naravne tkanine. Največji boom pa so materiali iz konoplje, ki jih lahko naročite tudi v MORRO Sartoriale. Konoplja je eden najbolj trpežnih in vsestranskih materialov na svetu, ki je po novem tudi trendy.

Opazili smo tudi novosti na področju podlog. Le te so po novem lahko tudi iz elastičnih materialov, za plašče se uporabljajo celo dosti debelejše, kar daje celotnemu oblačilu bolj strog in urejen videz.

Da boste tudi vi na tekočem s svetovnimi trendi, vam novice najprej predamo, nato pa vas vabimo, da si novo ponudbo po dogovoru, ogledate v našem showroomu.

Avtor prispevka: Liza Rihar