Zrelostni izpit osebnega stila ali kako izbrati maturantsko obleko?

Pri odločanju za nakup novega kosa garderobe je bistveno, da si posameznik čim bolj objektivno odgovori na nekaj ključnih vprašanj: kakšna je naša postava, koliko denarja imamo na voljo, za kakšno priložnost gre, kakšna je obstoječa ponudba na trgu in kakšne so naše estetske preference.

zrelostni-izpit-1

Tako kot je srednješolska izobrazba temelj, na katerem se oblikujejo bodoče generacije, je prava obleka temelj garderobe vsakega moškega. Obleka, ki poudari tvoje edinstvene prednosti in na pravi način predstavlja tvojo osebnost. Da boš pogumen, samozavesten in suveren v preizkušnjah, ki prihajajo. Da boš privlačen pravi osebi in primeren priložnosti. Da boš nedvoumno sporočal, kdo si in kam greš. Svoje osebno sporočilo skozi oblačila lahko najbolj natančno formiraš s pomočjo tradicionalnega krojaškega mojstra, ki izdela obleko po meri. Ta popolnoma ustreza tvoji postavi in željam. Zmotno je prepričanje, da je to stvar nedosegljivega luksuza.

Spoštovanje, trajnost in kvaliteto združuje slovenski krojač po meri MORRO Sartoriale v Kristalni palači v ljubljanskem BTC. Maturantska obleka po meri tako ni več stvar luksuza temveč dostopne krojaške tradicije, kjer so maturantske obleke na voljo od 299,00 evrov naprej. Vsa oblačila so izdelana v Sloveniji in slovijo po kakovosti materialov ter natančno izdelanih detajlov, od zašitih gumbov do skritih šivov in notranjih žepov – poskrbeli bodo, da bo tvoja obleka videti enako popolna od blizu in daleč. Garancija? Dve leti in brez strahu, da v isti obleki srečaš še koga. Ne razmišljaj, da gre samo za en dan, saj gre v resnici za celo življenje, ki je pred tabo. Gre za začetek novega poglavja. Kaj bo zapisano na naslednjih straneh življenja, v veliki meri krojiš sam. Začni pri svoji obleki.

zrelostni-izpit-3

Ne glede na to, ali si 1,65 metra visok judoist in ti je všeč stil Harryja Stilesa ali suhljat ‘gamer’ obseden z dolgimi majicami Chrisa Browna, upoštevaj sledeče. Najprej potrebuješ dobro bazo. Pravilno krojena minimalistična obleka je osnova za najrazličnejše outfite, ki na prvi pogled med seboj nimajo nič skupnega.

Lahko si hipster ali metalec. Prvi bo z obleko kombiniral vintage srajco in svileno pentljo okoli vratu, si močno zavihal hlačnice, da pokaže vzorčaste nogavice, ki se ravno prav tepejo z robčkom v naprsnem žepu. Metalec bo na obleko vrgel črno majico, videzu dodal malenkost črtala za oči in snežno bele športne copate. Razredni DJ bo suknjič pustil doma, zapel bo le zgornji gumb na srajci iz jeansa, izpod katere gleda bela spodnja majica in si okoli vratu nadel široko zlato verižico. Modni bloger, s katerim hodiš na nemščino, si bo čez obleko nadel še pončo in ogromen klobuk. Član šolske košarkarske ekipe pa bo imel na glavi kapo s ‘šiltom’, obute ‘piščančke’ in kravato.

zrelostni-izpit-2

Možnosti je ravno toliko, kolikor je maturantov. Večina fantov pa ima glede izbora garderobe za maturantski ples, valeto, birmo, poroko, sprejemne izpite ipd. preproste želje. Morda gre za določen odtenek modre barve, ki paše k oblekici soplesalke, določeno obliko fazone, ki spominja na najljubši Tarantinov lik, morda le za uslugo ponosni mami. Predvsem pa si večina želi čim manj komplikacij, kredibilen nasvet, korektno ceno in kvalitetno obleko, na katero lahko računajo tudi v vseh bodočih situacijah, ki bodo od njih zahtevale več kot kavbojke in majico.